Individuele trainingsbegeleiding voor wielrenners, mountainbikers, triatleten en handbikers en para-triatleten

Iedere sporter die een bepaald sportief doel wil halen kan met behulp van trainingsbegeleiding de ondersteuning krijgen om dat doel op een zo goed mogelijke manier te halen.


Het unieke van de trainingsbegeleiding van Guido Vroemen is de combinatie van optimale trainingsbegeleiding, data analyse, gecombineerd met topsportmedische zorg. 

 

Trainingsbegeleiding op maat  

De trainingsbegeleiding van Guido kent geen verschillende pakketten met beperkingen in het aantal contactmomenten of aantal trainingen. Er kan altijd contact opgenomen worden met Guido, zo vaak als nodig is. De trainingen worden dagelijks bekeken en geanalyseerd en zo nodig kan schema worden bijgesteld. Het schema wordt wekelijks gemaakt. Op deze manier wordt er toegewerkt naar optimale prestaties, met in het oog houden van veel plezier houden in de trainingen en minimaal risico lopen op blessures.

 

Wat heb je nodig?

Heel veel intrinsieke motivatie en een aantal meetinstrumenten zoals: vermogen meter in de fiets(en), hartslagmeter, horloge met GPS (of footpod met vermogen zoals bv Stryd) voor hardlopen

 

 

In 3 stappen de werkwijze

1. Nulmeting: Top Sportmedisch Onderzoek als basis

Bij aanvang van een trainingsbegeleiding traject is het belangrijk om de gezondheidsstatus en het prestatievermogen vast te stellen. Dit wordt in een top sportmedisch onderzoek gedaan. Hierin zit ook een inspanningstest waarin de aerobe-, anaerobe drempel en VO2Max worden bepaald. Dit kan zowel op de fiets als op de loopband, of beiden (speciaal voor du- en triatleten). Uit deze test(en) komen de specifieke trainingszones welke worden gebruikt voor het trainingsschema. De zones van fietsen zijn op basis van hartslag en vermogen. De hardloopzones zijn op basis van hartslag en snelheid/tempo. Ook geeft de test een beeld van de metabole efficiëntie , dat wil zeggen; hoe efficiënt is je lichaam in het gebruik van vetverbranding en koolhydraatverbranding.

2. Wat wil je bereiken: doelen bepalen

Belangrijk is om te weten wat de doelen zijn, zowel korte termijn als lange termijn doelen. ook is het belangrijk om je weekplanning door te geven. Hierdoor kan er rekening gehouden worden met werk- en prive-verplichtingen en met bepaalde vaste trainingen bij vereniging, sportschool, met vrienden etc.  Op deze manier kan er een schema gemaakt worden dat perfect past in je dagelijks leven.

3. Analyseren, monitoren en bijsturen: online logboek

wekelijks word je schema in Trainingpeaks gezet. Naast het volgen van de trainingsschema’s is het van belang dat je het logboek bijhoudt. Door de opmerkingen in het logboek kan Guido zien of de intensiteit goed is, of je uitgerust bent en of er eventueel klachten of dreigende blessures zijn. Het trainingsschema en logboek staan online. Er wordt gewerkt met TrainingPeaks. Je ontvangt een inlognaam en een wachtwoord waarmee je kunt inloggen in je eigen omgeving op het systeem. De kosten van TrainingPeaks Premium account zitten bij de maandkosten in en worden dus niet extra in rekening gebracht.

 

Na inloggen kom je terecht in je eigen trainingsschema/logboek. In dit scherm worden de trainingen geplaatst die voor je gepland worden. Deze trainingen krijg je ook per e-mail binnen op de dag voordat deze gepland staan. Daarin kun je, na uitvoering van de training, aangeven hoe de training verliep (gevoelsmatig) en ook hoe het verloop van je gewicht, ochtendpols, gevoel (stijfheid, vermoeidheid, zin om te trainen, stress etc.) in de tijd is.

 

Snelle en goede communicatie tussen trainer/coach/sportarts en atleet is van essentieel belang!
Met behulp van al deze waardes kan worden bepaald of er extra rust nodig is of dat het herstel goed is en het schema verder uitgebouwd kan worden. Ook kunnen hartslagmeterfiles, GPS-files en/of vermogensmeterfiles worden bijgevoegd. Dit geeft een compleet beeld van de uitgevoerde training. 


Fietsen kan met behulp van wattage en hartslag uitstekend gestuurd en gevolgd worden. Hardlopen kan met behulp van loopsnelheid/tempo en hartslag gestuurd en gevolgd worden. Met behulp de eerder genoemde files kunnen de afgelopen periodes worden geëvalueerd en diverse parameters worden berekend (Training Stress Score, Intensiteit Factor). Zo kan worden bekeken of je nog steeds op schema ligt voor het behalen van je doel(en).

 

Je krijgt van Guido uitleg over het gebruik van TrainingPeaks

   

Kosten

Kosten op aanvraag. Het tarief is met name afhankelijk van het aantal sporten dat gecombineerd wordt. Tarieven vanaf €250 per maand (exclusief sportmedisch onderzoek). Neem contact op met Guido voor de mogelijkheden.

 

 

Nieuwsgierig en wil je weten of
Guido Vroemen jou naar topprestaties
kan begeleiden? Neem dan contact op.
Naar contact
  • Guido Vroemen
    bekend van tv
  • de absolute top in
    duursport-training
  • Sportarts en
    medisch bioloog