Marina van Dijk
Wielrennen, Cyclo's, Duathlon

Op relatief late leeftijd ben ik actief geworden in de sport. Eerst met lopen, en niet veel later met fietsen. Ik werd steeds fanatieker, bij regionale hardloopwedstrijden kon ik goed voorin meedoen, en strijden om de podiumplaatsen. Eenmaal actief in de duathlonsport vielen mijn prestaties op, en werd ik opgenomen in de nationale selectie. Helaas kwam aan mijn succes abrupt een eind, met klussen verdraaide ik mijn knie. Een periode met grillige klachten volgde, uiteindelijk gaf een MRI de juiste diagnose. Rustig opbouwen en kijken wat nog kan, was het advies. Met lopen kreeg ik steeds weer een terugslag, dit was het moment dat ik besloot op zoek te gaan naar een trainer. Guido zijn aanpak en ervaring als trainer binnen het hardloop en fietsdomein, gecombineerd met de topsportmedische zorg gaven voor mij de doorslag.  Als sportarts en medisch bioloog weet hij precies de juiste balans te vinden in mijn looptrainingen. Met een minimale belasting van mijn knie, loop ik harder dan ooit. Fiets- en looptrainingen worden gecombineerd zodat ze een synergetisch effect hebben.

Marina's ervaringen met Guido als trainer

Soms zijn mensen weleens bang dat je van fietsen minder hard gaat lopen. De uitdagende en gevarieerde trainingen met de daar uitvloeiende prestaties bewijzen het tegendeel. Kwaliteit boven junk miles. 

Hoe goed ik mij ook kan focussen en vastbijten, soms heb ik behoefte aan mentale ontspanning in het schema. Na een periode waarin we hebben toegewerkt naar een piek vind ik het heerlijk om even een weekje gewoon te fietsen. Daarna kijk ik weer enorm uit naar het nieuwe schema in TrainingPeaks. Het is nooit saai en zijn feedback op de trainingen werken enorm stimulerend. Ze zorgen ervoor dat je het beste uit jezelf wilt halen. Hij houdt hierbij rekening met individuele behoeftes en wensen. Zo is voor mij een training op een indoortrainer echt een no-go, die komen -met uitzondering van de testen in het lab- dan ook niet voor in mijn schema. Na drie succesvolle jaren waarin we samenwerkten besloot ik in april 2020 te stoppen, met gebrek aan doelen door het wegvallen van evenementen besloten mijn vriend en ik het jaar anders te besteden. Na al het klussen begon het toch weer te kriebelen. Ik heb geen moment getwijfeld en weer contact gezocht met Guido.

lees meer

Marina's doelen voor 2021

Hoewel er nog veel onzekerheid is in de wedstrijdkalender, zijn er genoeg doelen te stellen. Zo wil ik van de zomer meedoen met een aantal cyclo’s in de bergen. 

Maar eerst staat er een grote tocht door Frankrijk op de programma, een die al heel lang op mijn verlanglijstje staat: de 100 cols tocht. Het doel is om deze op een goede manier door te komen, onderweg nog te kunnen genieten en nadien niet mijn fiets aan de wilgen te willen hangen. Vind je het leuk om mij te volgen? Dan kun je me vinden op Strava.

lees meer
  • Guido Vroemen
    bekend van tv
  • de absolute top in
    duursport-training
  • Sportarts en
    medisch bioloog